ZAŠTO VAM JE STOMAK STALNO NADUT: Evo koji je uzrok i kako riješiti problem


Manifestuje se kao neprijatan osjećaj pritiska u trbuhu, nakon unijete hrane, dolazi do nadutosti, trbuh bude tvrd i može doći do pojave bolova.
Takodje, nadutost ne mora biti povezana samo sa unošenjem odredjene hrane, već i sa funkcionalnošću odredjenih gastrointestinalnih organa ( problemi sa debelim crijevom, gušteračom, žučnom kesom, poremećen pH vrednost u želudcu ), stres kao i intolerancija na odredjene namirnice ( gluten, mliječni proizvodi ).
mlijeko
Prvi korak je isključenje određenih namirnica i način na koji se oni spremaju ( prženje u dubokoj masnoći, lisnato testo, gazirani sokovi, grickalice, slatkiše ).
sokovi-i-zvakace-gume-ce-izazivati-ucestalije-ispustanje-gasova-8
Ako ovo ne riješi vaš problem, drugi korak je intolerancija na hranu i napraviti plan ishrane na osnovu dobijenih rezultata. Veliki pomoćnici u borbi protiv nadutosti su biljni čajevi i hidrolati. Čajevi koji se koriste protiv nadimanja su nana, kamilica, maslačak, kukuruzna svila, a od hidrolata mirodjija i kopriva.

0 komentari:

Постави коментар

Омогућава Blogger.

Popularni postovi

Истакнути пост

UDVARAO MI SE JEDAN NAIZGLED FIN MOMAK. BIO JE UPORAN DA…

Udvarao mi se jedan naizgled fin momak. Bio je uporan da popijemo kafu, rekoh ajde. Da bih nakon par minuta dobila poruku Jel imaš pa...

Претражи овај блог