BOJA MENSTRUALNE KRVI OTKRIT ĆE SVE: Evo šta trebate znati i čega se trabate čuvati!


Menstruacija je sastavni i normalni dio života svake žene.
Menstruacija je ciklična obnova sluzokože materice. Menstrualni ciklus odvija se svakog mjeseca u periodu od 6-7 dana. Tokom ovih dana, žena može imati abdominalne grčeve, zajedno sa nekim drugim manjim problemima kao što su uznemirenje u stomaku i glavobolja.
Kada menstrualna krv teče iz tijela brzo, boja menstruacije će biti crvena ili roze. Ponekad, većina žena može primjetiti braon ili crnu krv tokom perioda i tada uglavnom postaju zabrinute. Kako stručnjaci kažu tamna menstrualna krv ukazuje da krv teče iz tijela sporije.
Braon boja: Tamno braon boja označava staru krv. Ova krv je bila je u materici duže vrijeme. Ovaj tip krvi se obično vidi rano ujutru.
Crvena boja: Crvena krv svježa je i odmah izbačena iz tijela. Ova vrsta protoka krvi je veoma lagana i često se pojavljuje poslije napornog dana kada se krv brzo oslobađa iz tijela, bez vremena da potamni.
Srednje crvena boja: Ova boja je zdrava za period mensturacije. Ova boja se obično vidi drugog dana ciklusa.
Crna boja ili boja višnje: Ova boja je alarmantna i ako ste vidjeli ovu boju krvi tokom ciklusa, to ne treba ignorisati. Crna krv odnosi se na pobačaje ili infekcije u materici. Međutim, ukoliko tokom ciklusa, obično četvrtog dana primjetite crne ugruške, ne postoji razlog za brigu, jer je to zgrušana krv.
Narandžasta boja: Ova boja vidi se kada se krv mješa sa tečnostima iz cerviksa. Međutim, svijetlo narandžaste boje takođe ukazuje na moguću infekciju. Dakle, ako ste primetile boju ili bilo koju malo drugačije od crvene u periodu krvi, najbolje je da se obratite doktoru i ne ignorišete.

0 komentari:

Постави коментар

Омогућава Blogger.

Popularni postovi

Истакнути пост

UDVARAO MI SE JEDAN NAIZGLED FIN MOMAK. BIO JE UPORAN DA…

Udvarao mi se jedan naizgled fin momak. Bio je uporan da popijemo kafu, rekoh ajde. Da bih nakon par minuta dobila poruku Jel imaš pa...

Претражи овај блог